Cross presenterar: Elliot Göthe

Image of a male golfer in a white sweater swinging his golf club.

Genom golfen har jag fått se väldigt många olika platser och länder

Hur startade ditt golfintresse och när började du spela?

Mitt golfintresse kommer från min pappa. I början tyckte jag inte att det var speciellt roligt att spela själv utan jag gick hellre med när pappa spelade. När jag var 11-12 år började jag spela lite själv och vid 13 års ålder var jag helt fast.

 

När insåg du att du ville satsa på golfen?

Jag studerade på golfgymnasiet i Österåker och under min tid där insåg jag att golf var det jag ville hålla på med. Allt mitt fokus och all min tid spenderade jag på och runt golfbanan. Det var och är fortfarande det bästa jag vet. 

Male golfer in a green jacket and black hat preparing to hit the ball.

Det blir svårare att hålla rutiner när man reser varje vecka

Vad är det bästa med livsstilen du lever?

Jag har alltid tyckt om att resa och uppleva nya platser. Genom golfen har jag fått se väldigt många olika platser och länder. Jag ser fram emot få uppleva ännu mer under kommande år.

 

Vad är mest utmanande den samme?

Även fast det är roligt att få se nya platser är resandet utmanande. Att under säsongen vara ute på resande fot nästintill varje vecka, nya hotell, nya banor och förutsättningar gör det svårt att hålla några sorts rutiner. Både träning och matvanor påverkas en del beroende på hur boendesituationen ser ut just den veckan.

"Det kanske låter kliché men att vara närvarande vid varje sving och slag är extremt viktigt"

Vad jobbar du på mentalt i din inställningen till golfen?

Det kanske låter lite klyschigt, men det viktigaste för mig just nu är att ta ett slag i taget, vara närvarande varje slag och inte försöka tänka för långt framåt. Jag tror att det är något de flesta golfspelare, amatörer och proffs, är duktiga på att blicka framåt i stället för att fokusera på just det slaget som ska slås i stunden.

 

Och vad jobbar du på rent tekniskt?

Just nu jobbar jag hårt med att samla upp min baksving lite mer. Jag har tendens att bli lite lång i min baksving. Genom att samla ihop och korta ner den upplever jag att jag blir min bollträff blir mer konsekvent och får bättre kontroll på bollflykten.

A male golfer in blue golf clothes is swinging a golf club.
A male golfer in blue golf clothes is swinging a golf club.

Jag föredrar att klä mig i lager-på-lager i början av dagen

När du klär dig för en blåsig höst/ vårdag på banan med skiftande temperaturer, vad tänker du på?

Jag föredrar att klä mig varmt från start och sen skala av när jag känner mig uppvärmd och redo. Ofta när jag värmer upp, speciellt en kall höstmorgon, brukar jag ha en piké, pullover sen väst eller jacka på beroende på hur kallt det är ute. Det kan även vara skönt med en mössa om det är kallt och blåsigt ute.


Vad letar du efter när det kommer till golfkläder? (stretch, komfort, modegrad, kan användas på och utanför banan etc?)

Jag har alltid tyckt om golfkläder som sitter som de ska, lite tightare och inte för stora. För mycket material tycker jag hamnar i vägen när jag ska svinga. Många av de kläderna jag fått från Cross fungerar bra både på och utanför golfbanan. Viktigast för mig är att jag känner mig snygg och komfortabel i kläderna på golfbanan och det är ett plus om kläderna även kan användas utanför banan också.

Male wearing sunglasses and a black down jacket.
Male wearing sunglasses and a black down jacket.
Jag väljer kläder som är bekväma på golfbanan sen är det såklart ett plus om de också ser bra ut

Hur ser planerna och målen för säsongen ut?

2024 säsongen kommer jag att spela på Cutter&Buck Tour, som är den nordiska proffsligan. Fokus kommer vara på att ta en tävling i taget och känna att ha gjort allt jag kunnat i förberedelserna.